Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Arla undersøger nye fødevarer for at imødekomme stigende befolkningstal
Arla Foods intensiverer nu indsatsen for at finde løsninger på en af tidens største udfordringer: Hvordan sikrer vi bæredygtig fødevareproduktion, når verdens befolkning vokser?
Som nyt medlem af bestyrelsen for DI Biosolutions vil Arla fokusere på innovation og bioteknologiske løsninger, der kan styrke udviklingen af den måde, vi producerer og forbruger fødevarer på, skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.
- Verden er sulten og hvis vi skal brødføde en befolkning, der forventes at runde 10 milliarder mennesker inden 2050, kræver det, at vi undersøger nye produktionsformer og udnytter vores ressourcer fuldt ud. Biosolutions har potentiale til at levere spændende løsninger, der både reducerer klimaaftrykket og optimerer ressourceudnyttelsen, siger Hanne Søndergaard, Vicedirektør i Arla med ansvar for landbrug, bæredygtighed og kommunikation.
- Som en af verdens største fødevareproducenter bidrager vi aktivt til innovation og til en stadig mere bæredygtig udvikling, til fordel for klimaet, samfundet og vores ejere, siger Hanne Søndergaard, Vicedirektør i Arla.
DI Biosolutions er et industrifællesskab under Dansk Industri, der repræsenterer næsten 100 medlemsvirksomheder på tværs af værdikæden for biosolutions.
Fødevareproduktion til en verden i vækst
DI Biosolutions samler aktører fra hele værdikæden for at skabe rammerne for vækst og udvikling i sektoren. Bestyrelsen arbejder målrettet på at styrke Danmarks position som global leder inden for bioteknologiske løsninger, der skal spille en central rolle i den grønne omstilling og sikre en mere bæredygtig fødevareproduktion til en verden i vækst.
- DI er yderst begejstrede for at Arla Foods bliver en del af bestyrelsen for DI Biosolutions. Det er helt afgørende, at Danmarks førende virksomheder, som har dybdegående, succesfuld og praktisk erfaring med Biosolutions er med om bord. Og Arla - qua deres lange historik, erfaring og ekspertise inden for Biosolutions, eksempelvis fermentering og anvendelse af sidestrømme i osteproduktionen, må i den grad siges at være solidt plantet i førerfelten. Og jeg ser meget frem til samarbejdet med Arla Foods så vi sammen kan videreudforske biosolutions inden for fremtidens fødevarer og ingredienser, siger Sofie Carsten Nielsen, Branchedirektør for DI Biosolution.
Bongki Engel, ansvarlig for Public Affairs Biosolutions hos Arla Foods, vil repræsentere Arla i bestyrelsen.