Abonnementsartikel

Der nedlægges 900 arbejdspladser hos Danish Crown.

Det er fald i dansk svineproduktion, der får virksomheden til at lukke slagterier. Slagteriet i Vojens og udbeningen i Nykøbing Mors lukker helt med udgangen af august, mens slagteriet i Holstebro reduceres med 40 procent.

- En kombination af dårlig økonomi i svineproduktionen over hele Europa og manglendemiljøgodkendelser fra de danske kommuner betyder, at vi har været nødt til at træffe en hurtigbeslutning for at bevare virksomhedens styrke på markedet. Det har været en meget sværbeslutning, fordi den berører mange medarbejdere, vi er kede af at sige farvel til, siger koncerndirektør i Danish Crown Kjeld Johannesen og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Danish Crown har igennem de seneste uger kørt med en kapacitet, der kun har været udnyttet 80 pct., og det er uholdbart. Svinetællingen fra slutningen af april viste, at vi var nødt til at reagere,hvis vi skal agere økonomisk ansvarligt. Vi havde forudset, at der ville være nedgang islagtningerne, men de nye tal viser en langt hurtigere og mere drastisk nedgang end forventet. Deseneste ugers situation har krævet en hurtig reaktion. Det er ikke nogen hemmelighed, atbeslutningen er endnu sværere, fordi den kommer så kort tid efter beslutningen om at lukkeafdelingerne i Skive og Hurup, siger Kjeld Johannesen.

Vojens Slagteri slagter 16.000 svin om ugen, og lukningen den 22. august kommer til at berøre 452 medarbejdere.

I udbeningsafdelingen i Nykøbing Mors rammes 314 medarbejdere af lukningen. Der forhandles i løbet af dagen i dag om, hvordan kapacitetsreduktionen i Holstebro bedstkan foretages. Her vil der foreligge en endelig beslutning tirsdag morgen.

Alle steder træder Danish Crowns socialplaner i kraft – ligesom der oprettes jobbank, som skalhjælpe medarbejderne i beskæftigelse eller uddannelse, lyder det fra Danish Crown.