Abonnementsartikel

Håndtering af foder og det gode fodermanagement kræver ledelse omkring planlægning og styring af foder og fodringssæsonen.

Majshøsten 2015 er på trapperne, og græsslættene er allerede i hus. Sørg derfor for at få lavet en grovfoderstatus for grovfoderbeholdning­erne efter årets høst. En grovfoderopgørelse er nemlig et vigtigt styringsredskab. Hermed dannes det fulde overblik over den kommende fodringssæson. Med en grovfoderstatus kan fodring og foderskift i højere grad planlægges efter beholdningsstørrelse og køernes behov. Godt grovfoder og stabil fodring er motoren i sunde køer og generator for et højt restbeløb.

Kendes lagerbeholdningen for grovfoder på bedriften er det muligt at udforme et stabilt foderbudget for det kommende fodringsår - hermed sikres en stabil fodring gennem året med landmanden ved roret. Uden status og planlægning kan overblikket hurtigt mistes. Og alt for hurtigt svindende grovfoderressourcer kan presse landmanden til fordyret fodersammensætning og eventuelt uhensigtsmæssigt indkøb af supplerende grovfoder.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.