Abonnementsartikel

Det har skabt politisk røre på Christiansborg, at brakmarkerne forsvinder hurtigere end forventet. Og miljøministeren åbner nu for nye indgreb over for landbruget, meddeler DR Midt & Vest.

Mere end halvdelen af brakmarkerne er pløjet op og tilsået allerede her i det første år uden tvungen braklægning. Det er langt mere end forudset af statens jordbrugseksperter, som havde regnet med at højst en tredjedel af brakken ville forsvinde i år. Udviklingen kalder på øjeblikkelig handling, siger socialdemokraternes miljøordfører Torben Hansen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tallene er meget rystende, og nu vil vi tage både miljøministeren og fødevareministeren i samråd for at se, hvad man kan gøre for det her og for at undgå, at det sidste bliver pløjet op næste år.

Miljøministeren bekymret

Også miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er foruroliget:

- Jeg er bekymret over, at der er pløjet mere brakmark op end vi havde forestillet os, siger miljøministeren.

- Det kan betyde, at vi må stramme dele af vores miljøregler i forbindelse med den evaluering, vi laver af Vandmiljøplan 3 og Pesticidplanen i efteråret, siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

SF's fødevareordfører Kresten Touborg frygter, at de mange tusinde hektar jord, der ikke længere ligger brak - men nu dyrkes - vil medføre et kraftigt øget forbrug af pesticider.