Lyt til artiklen:

Paneldebat følger filmpremiere på Nutrifair

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Paneldebat efter nordisk filmpremiere på NutriFair skal sætte fokus på fakta frem for følelser i debat om kvæg i landbruget.

Det bliver enn debat med fokus på den offentlige samtale og fremtidens kvægbrug. Det fortæller Alltech og NutriFair i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når der onsdag den 15. januar kl. 17.00 på NutriFair er nordisk premiere på dokumentarfilmen World Without Cows, er det Alltech Denmark og holdet bag NutriFairs mål, at det skal blive startskuddet til en mere nuanceret debat om kvæg, der ikke kun handler om deres indvirkning på klimaet, men ser det større perspektiv.

Ambitionen er at bringe fakta og videnskab ind i en samtale, som i høj grad er præget af følelser og holdninger.

Efter filmvisningen vil der være en paneldebat. Panelet er udpeget med henblik på at skabe en debat, der med høj faglig viden og indsigt kan nuancere kvægdebatten.

Kendskab til branchen

Rune Kristensen, direktør for Dyrlæger & Ko og VetSalus, MSc Animal Nutrition - University of Glasgow, deltager i panelet og tror bestemt ikke, at vi ser ind i en fremtid uden kvæg. Han mener, at køerne blandt andet vil spille en vigtig rolle i nye naturprojekter.

- Jeg tror på, at køernes fremtid i Danmark ser lys ud. Vi kommer til at se en konsolidering, hvor den konventionelle mælkeproduktion bliver professionaliseret i endnu højere grad på færre, men større enheder. Samtidig ser vi ind i en spændende tid, hvor vi skal udnytte de muligheder, der er for de store græssere i diverse naturprojekter, siger Rune Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så skal vi huske, hvor langt fremme vi er i dansk mælkeproduktion. Vi skal fortsat tænke innovativt og forblive et udviklingscentrum for nye bæredygtige løsninger for kvægbruget globalt.

En anden med fødderne solidt plantet i kvægbranchen, som også vil være at finde i panelet, er mælkeproducent Claus Fenger, der driver gården Vejlskovgaard med en bestand på 535 sortbrogede malkekvæg.

- Som dansk landmand er det svært at forestille sig en verden uden køer, og det er heller ikke noget, jeg har lyst til. De spiller en vigtig rolle, både ernæringsmæssigt og kulturelt. Mælk og kød fra køer er en gennemprøvet og bevist sund og effektiv del af ernæringen - ikke bare i Danmark, men globalt. Der går ganske enkelt noget vigtigt tabt, hvis vi giver afkald på kvægproduktionen, siger Claus Fenger.