På store bedrifter, hvor der arbejder flere mejetærskere i marken ad gangen, kan det være en fordel for chaufføren på kornvognen at se, hvilke mejetærskere, som er tættest på at have en fuld korntank.

Claas viser på Agritechnica en ny app, som producenten kalder for Claas Fleet View, som netop kan give kornvognschaufføren information om korntankniveauerne på flere mejetærskere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ved at monterer fire sensorer og et modtager- og afsendermodul på mejetærskeren, kan modulet sende informationer om mejetærskerens tankindhold afsted til kornvognschaufførens mobil eller tablet, hvor app'en er installeret.

Ikke nok med, at chaufføren i traktoren hele tiden kan holde øje med, hvilke mejetærskere, der skal køres til først, så er der også informationer om placeringen af mejetærskerne på marken.

Optimering af GPS-spor

På Agritechnica viser Claas også et optimerings system til producentens autostyringsanlæg, hvor autostyringen kan fortælle chaufføren, hvordan markens spor skal vende, så der bruges mindst mulig tid på marken, og dermed spares mest mulig dieselolie.

På ukurante marker plejer man ofte at dele marken op i flere områder, og optage flere autostyringsspor til den enkelte mark.

Når man én gang har optaget alle spor, kan autostyringen foreslå chaufføren at lægge sporene anderledes, så der bruges så få vendinger på foragerne som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claas fortæller, at det i et eksempel på en ukurant mark var muligt at gå fra tre timer og 16 minutter til tre timer og fire minutter ved at lægge sporene anderledes og dermed reducere den samlede kørtestrækning fra 39,55 kilometer til 37,44 kilometer.

Det betyder, at der kunne spares seks procent brændstof. For denne teknologi har Claas fået en sølvmedalje forud for Agritechnica.

Claas-Vertriebsgesellschaft, hal 13, stand C05

365FarmNet Group GmbH & CO, hal 15, stand J 13

European GNSS Agency, hal 15, stand K36. ?