Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
DC lukker forædling til tyske supermarkeder
Gennem mere end et årti har Danish Crown skåret, marineret, hakket og pakket kød til kunder i den tyske detailhandel. Produktionen er foregået i afdelingen Oldenburg Convenience, som har produktionsfaciliteter på Danish Crowns bacon- og pålægsfabrik i Oldenburg og i mindre omfang på slagteriet i Essen.
De seneste år har den del af forretningen dog ikke bidraget med plusser til regnskabet, og derfor har Danish Crowns ledelse besluttet at afvikle Oldenburg Convenience ved udgangen af februar 2025, det meddeler slagteriet i en pressemeddelelse.
- Konkurrencen på det tyske marked er benhård, og for at tjene penge på at sælge fersk kød til den tyske detailhandel skal omkostningerne være absolut minimale, og mængderne store. Der har vi konstateret, at vores setup ikke er konkurrencedygtigt, så vi producerer de sidste ferske varer til den tyske detailhandel i slutningen af februar, siger Per Fischer Larsen, der er salgsdirektør i Danish Crown.
Omkring 160 medarbejdere har været beskæftiget med produktionen af detailpakket kød på de to fabrikker. De blev informeret om beslutningen på et møde tirsdag morgen, hvor de også fik at vide, at Danish Crown forventer at kunne tilbyde langt de fleste medarbejdere et andet job, enten på Danish Crowns bacon- og pålægsfabrik i Oldenburg eller alternativt på slagteriet i Essen.
- Det er altid trist at skulle afvikle aktiviteter, men i dette tilfælde er der heldigvis god udsigt til, at vi kan beholde de fleste af medarbejdere. I de kommende uger sætter vi os ned med repræsentanter for medarbejderne og deres fagforening for at finde de bedst mulige løsninger for medarbejderne, som de så individuelt skal forholde sig til, siger Per Fischer Larsen.
Danish Crowns forventer at nedlukningen påvirker regnskabet negativt med et mindre tocifret millionbeløb i indeværende regnskabsår.