Lyt til artiklen:

Fødevarestyrelsen øger kontrollen: Slagtedyr skal være rene

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Når man leverer dyr til slagtning skal de være rene. Det er et krav ifølge loven, og derfor øger Fødevarestyrelsen deres fokus på kontroller af slagtedyrs renhed, det skriver Landbrug & Fødevarer.

Fødevarestyrensen kontrollerer slagteriets kontrol af dyrenes renhedsgrad, når de modtages på slagterierne. Hvis slagterierne modtager meget urene dyr, kontrolleres det, hvordan disse håndteres under slagtningen, samt slagteriets opfølgning overfor for de relevante transportører og/eller leverandører.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gentagen levering af urene dyr kan efterfølgende indgå ved udpegning af besætninger til kontrolbesøg.

Slagterierne er nemlig forpligtede til at følge op overfor både leverandør og transportør, når de modtager meget urene dyr. Det betyder at man som leverandør kan modtage en mundtlig eller skriftlig præcisering samt fotos af det aktuelle dyr.

Friske pust i nakken giver mere komfort i sengebåsene

Se også:

Friske pust i nakken giver mere komfort i sengebåsene

Sådan sikrer man rene dyr

Landbrug & Fødevarer har desuden lavet en tjekliste til, hvordan man gør sine dyr klar til levering til slagtning.

Melder man for eksempel til slagtning i så god tid, at man om nødvendigt kan nå at flytte dyret til et rent areal, tørre eller klippe dem før levering og er transporten velstrøet?

Forebyggende tiltag handler især om klipnings-, rengørings- og strøelsesrutiner samt adgang til pelspleje - uanset staldsystem. Der er som regel pres på vandingssteder, foderhække og foderborde både indendørs og udendørs, hvor dyr kan lægge sig i foderrester, gødning eller mudder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjeklisten kan ses her

Dyrlægeforening efter grise-dokumentar:  Systemet svigter dyr og kontrollanter

Se også:

Dyrlægeforening efter grise-dokumentar: Systemet svigter dyr og kontrollanter