Lyt til artiklen:

Debat: Tættere på sejr over ulven

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Vi er kommet et skridt tættere på sejren over ulven. Det troede jeg sådan set også, at vi var, da vi for to år siden i Europa-Parlamentet stemte for at ændre ulvens beskyttelsesstatus fra "strengt beskyttet" til "beskyttet" under EU's Habitatdirektiv. Men det viste sig, at det krævende en ændring i Bern-konventionen, før vi kunne komme i mål.

Derfor er det helt fantastisk, at det er lykkedes os at få ændret Bern-konventionen, så vi nu er et skridt tættere på en ændring af den EU-lovgivning, der totalfreder ulven.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
Flertal ændrer ulvens beskyttelsesstatus

Se også:

Flertal ændrer ulvens beskyttelsesstatus

For der er i dag omkring 23.000 ulve i Europa - en stigning på mere end 23 gange siden 1992, hvor ulven blev totalfredet. Det er helt åbenlyst, at vi er nødt til at ændre lovgivningen for at kunne håndtere ulvebestanden på en ansvarlig og virkelighedsnær måde. Min holdning er klar: Vi skal have flere redskaber i værktøjskassen til at regulere ulvebestanden i Danmark og resten af EU.

For mig som landmand, der selv har set ulven på vores egen jord flere gange, er det en stor lettelse at være et skridt tættere på en løsning.

Jeg kan ikke forstå, hvorfor et gammeldags direktiv, der ikke tager højde for den hurtigt voksende ulvebestand og de konsekvenser, det skaber for landdistrikterne, har været gældende i alle de år. Jeg har talt med mange landmænd og borgere, der frygter ulvens adfærd, som rykker tættere på deres gårde og familier. Det er en frygt, vi ikke kan ignorere.

Selvom det har været en lang og hård kamp at nå hertil, er vi nu tættere på målet. Jeg vil følge sagen helt til dørs, så vi kan få en lovgivning, der giver os mulighed for at regulere ulvebestanden og beskytte vores borgere, landmænd og husdyr.

Kampen er ikke slut, men vi er et skridt tættere på løsningen.

Flere lande griber ind over for ulvene

Se også:

Flere lande griber ind over for ulvene