Abonnementsartikel

Det kan forbedre naturen i landbrugslandet og planteavlerens gode renommé.

Set fra landevejen får man mange steder det indtryk, at moderne planteavlere ikke tager hensyn til naturen på deres arealer. Der bliver gødet og pløjet helt ud til vejkanten, og der fjernes stadig småbiotoper, hegn og små udyrkede arealer. Vejkanterne bærer mange steder præg af overgødskning og endog sprøjtning med herbicider. I jagten på den maksimale produktion ser det ud, som om planteavleren glemmer at tænke på at opnå den økonomisk optimale produktion. Det er flere gange påvist, at man med den maskinpark, som bruges i dagens stordrift, vil kunne spare penge ved at undgå overlapninger. Kort sagt ved at få rettet markerne ud, så de er fint rektangulære.

Det vil betyde, at der bliver plads til ?natur? langs bugtende skel, vandløb og i de hjørner, der ?bliver til overs?. Markarbejdet rationaliseres, og naturen får igen lidt plads i landbrugslandet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.