Abonnementsartikel

Udfordringer med halm ved såning og et broget udtryk efter såning ændrede sig til et mere positivt billede før høst.

Der er mange faktorer i spil, når vi snakker om planteavl. Begynder vi at bevæge os over i snakken omkring såning med eller uden forudgående jordbearbejdning, er der én faktor, der er ens; nemlig den sunde jord.

Fokus og tanker omkring, hvad det er, vi gør inden såning, er detaljer, som vi ikke bør gå udenom. Det handler om at vurdere sin jord og ikke kun på overfladen. Men bemærke, om der er faktorer under jorden, som kan blive afgørende for, om planterne har de optimale forhold; såsom rodstoppende lag, der kræver løsning af jorden, eller om der et godt humusindhold. Faktorer, der har betydning for om rødderne eller planterne udvikler sig optimalt, det gør sig gældende i både det pløjefri, men også når man pløjer. Det fortæller planteavlsrådgiver Søren Søndergaard, da Agro møder ham i Vestjysk Landboforenings demomark på Holmsland vest for Ringkøbing.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.