Abonnementsartikel

Foreløbige resultater foreligger nu i forsøgsserien ?Ny udbyttefremgang?.

I efteråret 2013 startede en ny forsøgsserie med overskriften ?Ny udbyttefremgang? i vinterraps, vinterhvede og vårbyg. Forsøgsplanen blev væsentligt justeret ved etableringen af forsøgene i efteråret 2014. Forsøgene er lidt specielle, idet tre af de behandlinger, der afprøves i de almindelige småparcelforsøg, hvor parcellerne typisk er mellem 15 og 50 kvadratmeter, også afprøves i storparceller på over 1.000 kvadratmeter i samme mark. Det giver mulighed for at belyse, om man kan overføre resultaterne fra parcelforsøgene til hele marker.

De første foreløbige resultater af årets vinterrapsforsøg foreligger nu, hvor de tre af forsøgene er høstet, og frøene er analyseret. Denne artikel er således baseret på de foreløbige resultater fra tre af de gennemførte forsøg og derfor kan de endelige resultater godt afvige fra det her beskrevne.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.