Abonnementsartikel

Godt vejr, flotte dyr, en udstilling med appel til et bredt publikum og et varieret program gik fredag og lørdag op i en højere enhed på Varde Messerne.

Ambitionen om 20.000 besøgende blev nået præcis 100 år efter, det første fællesdyrskue blev holdt i Varde i 1908.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og både fredag og lørdag var besøget tilfredsstillende på det udvidede udstillingsområde, hvor Fritids- og Erhvervsmessen sikrer bredden i udstillingen.

Imponeret over engagement

Fredag blev det bedste kvæg og de bedste får inden for de enkelte racer fundet under stor bevågenhed fra publikum.

Og igen i år var der hård kamp om ærespræmierne.

Varde Messernes formand, Knud Erik Nielsen, siger:

- Jeg er imponeret over, hvor stort engagement der stadig fra mange landmænds side lægges i en god præsentation af deres dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt det brede publikum var der stor interesse for dyrene, og specielt sidst på fredagen var der mange besøgende på pladsen ved Lerpøtvej.

På Sydbank Stadion var tribunen fyldt godt op til DGI Gallashow og Landboungdommens traktortræk var en stor succes med mange tilskuere.

Inden da havde over 600 besøgende deltaget i ”Smag på landbruget”. En ny aktivitet, som vil blive gentaget næste år.

Trak stort publikum

Den gratis kaffe om lørdagen er altid en succes. Men lørdagens helt store tilløbsstykke var i ringen, hvor de bedste heste skulle findes. Her var et stort og interesseret publikum mødt frem - først for at overvære kåringen af vinder-hestene og senere for at se hesteshowet, som afrundede dette års dyrskue i Varde.

- Vi glæder os igen i år over en god afvikling af messen. Der var en rigtig god stemning hos både publikum og de mange udstillere, siger Knud Erik Nielsen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har endnu ikke færdiggjort budgettet, men regner med at det lille overskud, vi har budgetteret med, holder.