Lyt til artiklen:

Bulldog Agri gør sig til i nye brancher

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Haybuster er kendt materiel, og det er Haybuster H-1135 Biom som sådan også. Forrest på den store hammermølle hos Bulldog Agri vil man dog bemærke noget ukendt.

I hvert fald i Hybuster-kontekst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For med Biom i navnet har Haybuster produceret en elektrisk mølle, og forrest es det tydeligt med en 300 hestes elmotor med tilhørende skab.

- Der er også en lille elmotor mere til hydraulikken, men ellers er det en størrelse, som man kender. Jeg har også solgt flere almindelige Haybustere til maskinstationer, så det nye er elmotoren, og at man arbejder med nye solde og slagler i den her, siger Helge Laursen fra Bulldog Agri.

Elektrisk Haybuster målrettet industri debuterer på Agromek

Se også:

Elektrisk Haybuster målrettet industri debuterer på Agromek

Han peger på at hammermøllen er interessant til især halm, idet halm, og det nok så vigtige tørstof det udgør, er centralt i biogasproduktionen.

Den elektriske haybuster henvender sig dog til et nyt segment for firmaet, der ganske vidst har solgt flere Haybustere i biogasbranchen.

rich-media-3
Det er forrest på møllen, at nyheden er. Foto: Theis Meilby Eriksen.

- Der er ikke noget, der har mere tørstof end halm. Og tørstof er energi. Og man kan også blandt andet lave plastic, tøj af halm. Vi kan næsten pulverisere halmen, med denne Haybuster, og jeg kan banke halm ud igennem 4 millimeter huller. Så snakker vi industri og den slags, så skal Haybusteren stå i en hal som del af et procesanlæg, og der kan vi ikke have en traktor, der står og lumrer diesel, siger Helge Laursen, der derfor ser et godt marked for den elektriske Haybuster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden det kendte governor-anlæg, der sikrer optimale omdrejninger på møllen, er der også et nyt system på millbars, som også skal være med til at sikre, at den, der læsser hammermøllen kan sikre kapaciteten.

- Foruden nye solde og hamre, så har vi millbars. Der hvor slaglerne kommer op fra bunden, det er mellem millbars, hvor de så slæber produkt med ned. De bars, kan vi nu justere hydraulisk med fjernbetjeningen, der også virker til governoren, siger Helge Laursen.

Tre Murska hammermøller på vej til danske kunder

Se også:

Tre Murska hammermøller på vej til danske kunder