Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Grønne arbejdsgivere efterlyser penge til kvalificeret arbejdskraft i trepart
Ny skov skal rejses, lavbundsjorde udtages og som det første land i verden introducerer Danmark en CO2-afgift på landbruget, det ligger fast efter den grønne trepart nu er blevet til en politisk aftale.
Forhandlingerne nåede at være højspændte og trække i langdrag, og statsministeren satte tingene på spidsen ved at sige "det er nu eller aldrig". Det blev "nu".
Det bakker 3F Den Grønne Gruppe og arbejdsgiverforeningen GLS-A op om, det skriver parterne i en pressemeddelelse.
Begge organisationer ser frem til at bidrage konstruktivt til implementeringen af aftalen. Men der er også elementer, som vækker bekymring.
Allan Busk, formand for 3F Den Grønne Gruppe, mener, der burde være afsat flere penge til efter- og videreuddannelse af medarbejderne i landbruget.
- Vejen til den grønne succes går gennem vores fagforeningsmedlemmer, som går på arbejde hver eneste dag med et ønske om at bidrage til et grønt landbrug. Den motivation skal vi værne om, for den er essentiel for vores omstilling. Desværre tvivler jeg på, at de 100 millioner, der er sat af til videreuddannelse af dem, som kommer til at miste deres job som følge af den her aftale, er nok. Og hvis der mangler penge til investeringer i deres fremtid, så kan deres grønne motivation pludseligt komme til at hænge i en tynd tråd, siger Allan Busk.
Hos arbejdsgiverforeningen GLS-A går bekymringen på, hvorvidt der er afsat ressourcer nok til at sikre den nødvendige kvalificerede arbejdskraft i tide, forklarer Helle Reedtz-Thott, formand for GLS-A.
- Det er afgørende, at vi er på forkant med omskoling og efteruddannelse af medarbejdere, som vi rigtig gerne vil holde på. De er attraktiv arbejdskraft, og vi risikerer, at de bliver hvervet til andre brancher, hvis vi ikke udviser rettidig omhu. Det kræver, at pengene investeres nu, så skolerne, undervisningsmaterialet og teknologien er klar til at omsætte den grønne trepart til virkelighed, siger Helle Reedtz-Thott.