Lyt til artiklen:

Danske og britiske forskere vil sammen finde nye proteiner til fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
01:49

National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC)' centret i Storbritannien vil fremme forskning og innovation inden for alternative proteiner fra planter, svampe, alger, insekter, mikroorganismer og kultiveret kød, som både sunde og bæredygtige proteinkilder i fremtidens mad, skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er international partner i det nye britiske center, hvor mere end 120 organisationer er involveret, som spænder over alt fra landmænd og virksomheder til myndigheder og råd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NAPIC, som modtog 133 millioner kroner i finansiering fra UKRI (UK Research and Innovation), er et samarbejde mellem forskere ved University of Leeds, James Hutton Institute, Imperial College London og University of Sheffield.

Carsten har skiftet grisene ud med 50 millioner fluer: Jeg er stadig landmand

Se også:

Carsten har skiftet grisene ud med 50 millioner fluer: Jeg er stadig landmand

Ambitionen er at skabe et innovationsøkosystem med over 350 partnere, der kan sætte dagsordenen inden for alternative proteiner. Med henblik på fremtiden planlægger centret at fortsætte væksten og tiltrække yderligere investeringer og engagement, der kan føre til en pipeline af nye, alternative proteiner.

Professor Milena Corredig fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet er medlem af 'The International Scientific Engagement Board (ISEB)' og vil være ansvarlig for at engagere sig i det nye partnerskab hos AU Food.

Finansieringen til centret løber fra august 2024 og fortsætter i fem år.

I dag åbner Nordeuropas største insektfarm ved lille østjysk by

Se også:

I dag åbner Nordeuropas største insektfarm ved lille østjysk by