Abonnementsartikel

Miljøministeriet har indtil videre ikke villet sige noget om, hvad det vil koste at implementere EU’s vandrammedirektiv – og det vil ministeriet for så vidt stadig ikke, men nu er der for første gang sluppet konkrete tal ud alligevel.

Det er P4 Fyn, der er kommet i besiddelse af et notat fra ministeriet, der giver et overslag på, at det vil koste 14 milliarder kroner på landsplan over 20 år. Det skal understreges, at der kun er tale om et overslag, da forslaget til den endelige miljøplan først forventes at være færdig sidst på året.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Maskinbladet.dk har forsøgt at få fat på miljøminister Troels Lund Poulsen for en kommentar på tallene, men ministeren sidder i møde. Hans pressechef udtaler, at han ikke tidligere har set sådanne tal og vil hverken be- eller afkræfte, om de 14 milliarder kroner er et korrekt estimat.

Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening vedgår, at der et stort prisskilt, men sætter det i relief ved at sammenligne det med størrelsen af landbrugsstøtten.

- De 14 milliarder fordelt over tyve år er mange penge, men alligevel svarer det kun til en femtedel af landbrugsstøtten, og hidtil har samfundet ikke krævet indflydelse på, hvad tilskuddene skal bruges til, siger Ella Marie Bishopp Larsen.