Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Danske forskere vil have mennesker til at spise græs
Der er et stort klimapotentiale i at gøre græs spiseligt for mennesker. Og efter mange års forskning er danske forskere fra Aalborg Universitet nået til et afgørende punkt. Ifølge Videnskab.dk står de med et smagløst, proteinholdigt produkt, der kan bruges i fødevarer og potentielt erstatte eller supplere protein fra soja, ærter og valle.
- Det taler ind i den her dagsorden om bæredygtighed, hvor der er fokus på plantebaserede fødevarer, siger Mette Lübeck, der er lektor ved Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet og står bag forskningen i græs til Videnskab.dk.
Forskerne har trukket en proteinholdig juice ud af græsset, som bliver så sorteret i to. Halvdelen bliver til foder til enmavede dyr som høns og grise, mens den anden del bliver til spiseligt protein til mennesker.