Abonnementsartikel
Mens Danish Crown og Tican afskediger medarbejdere, så holder man skansen på Danish Meat Company i Vrå. Her slagter man fortsat 7.000 grise om ugen, og slagteriet beskæftiger på nuværende tidspunkt 145 medarbejdere og der er ingen fyringer i vente.
- Vi slagter 7.000 grise om ugen, og det tal forventer vi at holde. Vi er ikke ramt af den generelle nedgang i branchen, men er som alle andre under pres for at kunne give leverandørerne en højere afregning. Omvendt mener jeg, at det er positivt, at vi som nyt slagteri kan holde status quo, siger Carsten Sørensen, direktør hos Danish Meat Company, på Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundets hjemmeside.
Slagteriet slog dørene op i 2006 og har miljøgodkendelse til at slagte 10.000 svin om ugen. Men de 7.000 slagtninger er et fint tal, vurderer direktøren.
- De 7.000 slagtninger giver os plads til at vokse med leverandørerne, vurderer han.