Abonnementsartikel

Vejret er altid interessant. Man taler om vejret for at bryde isen, og det er efterhånden det, der bruges mest tid på i nyhederne i TV.

Der er dog grund til at snakke om vejrmarkedet i øjeblikket, når vi kigger på forecast og modeller fra nogle af verdens største meteorologiske institutter. Særligt i forbindelse med vækstsæsonen for afgrøderne rundt på kloden følges vejret nøje. Det såkaldte "vejrmarked" er ganske normalt at benævne denne tid af året omkring råvaremarkederne.

Vejrfænomenet El Niño er de seneste uger blevet en del af dagsordenen på de internationale afgrødemarkeder. Vejrfænomenet kan have stor indflydelse på verdens høst af afgrøder og historisk set er det også dette fænomen, der oftest udløser en global høst under middel, når det handler om kornafgrøder.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.