Abonnementsartikel

Hvorvidt Californien i fremtiden vil miste nationens mælkeproduktion, kan afhænge mindre af mælkepriserne og mere af træer. Vand, arbejdskraft og regulering forbliver topspørgsmål, men mandler, valnødder og pistacienødder tager jord, som tidligere har været anvendt til foder.

For de af os, der ikke bor og arbejder i Californiens Central Valley, er det svært at forestille sig, at landbrugets gave er skabt i en ørken. Smeltet vand fra snedækkede bjerge strømmer gennem kanaler til marker, boliger og miljøfølsomme områder.

Californien er hjemsted for snesevis af forskellige råvarer, som hører til de bedste råvarer i hele USA. Staten dyrker 99 procent af landets mandler, artiskokker, dadler, figner, druer, kiwier, oliven, ferskner, pistacienødder, blommer, granatæbler, ris, kløverfrø og valnødder. Derfor er det, der sker i Californien af betydning for hele landet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.