Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Jeppe Bruus: Værditab ved omlægning til skov er ikke aftalt
I aftalen er parterne enige om, at der afsættes 20 milliarder kroner frem mod 2045 til privat skovrejsning med en fast tilskudssats på 75.500 kroner pr. hektar.
I disse uger er SVM-regeringen i fuld gang med at forhandle aftalen på plads med de øvrige partier, der endnu ikke er trådt ud af forhandlingerne.
Jeppe Bruus (S) minister for den grønne trepart står i spidsen for forhandlingerne. I den forbindelse har Jyllands-Posten spurgt ministeren, om landmændene får fuld erstatning for det værditab, som en omlægning fra landbrugsjord til skov til betyde.
- Der, hvor vi laver kvælstofregulering, vil det jo blive kompenseret i forhold til, hvad man må dyrke på sin mark. Men det afledte værditab af, at der er kvælstofregulering på marken, det vil man ikke blive kompenseret for, siger Jeppe Bruus (S) til Jyllands-Posten.
Ambitionen i Aftalen om et Grønt Danmark er at bringe Danmark i mål med EUs vandrammedirektiv, så de danske kystvande igen bringes i god økologisk tilstand.
I aftalen fra den 24. juni står der:
"Der iværksættes således en helhedsorienteret indsats, hvor regulering kombineres med målrettet arealomlægning, understøttet omstilling af moderne arealforvaltning. På den måde opnås ikke blot et sundt vandmiljø, men også en arealanvendelse, som giver markant mere plads til natur og biodiversitet. Centralt i aftalen står ambitionen om, at fremtidens landbruger bliver en moderne arealforvalter, herunder i forhold til forvaltning af nye naturarealer".
I følge trepartsminister, Jeppe Bruus (S), skal Danmark handle nu, hvis livet skal tilbage i vores fjorde.
Iltsvindet i de danske fjorde var i september det værste, der er målt i over 20 år, viser en ny rapport fra Aarhus Universitet.
Rapporten slår fast, at udbredelsen af iltsvind i september i år var 50 procent større end samme tidspunkt sidste år. Det er den hidtil næststørste udbredelse af iltsvind registreret, kun overgået af iltsvindet i 2002.
I aftalen om et Grøn Danmark lægger aftaleparterne, at vægt på:
"At en holdbar arealomlægning og moderne arealforvaltning forudsætter nogle rimelige vilkår for, at den praktiske omlægning så vidt muligt kan gennemføres økonomisk bæredygtigt med udgangspunkt i udvikling og ikke afvikling".