Abonnementsartikel

Gmo-afgrøder kan være farlige for mennesker. Sådan har devisen lydt igennem lang tid. Men udbredte modstand mod genmodificerede afgrøder vækker nu skarp kritik fra et videnskabeligt hold, skriver netavisen Altinget.

For nyligt pålagde et flertal i Folketingets fødevareudvalg fødevareminister Eva Kjer Hansen at arbejde imod anvendelsen af visse genmodificerede afgrøder, hvis de er fremstillet ved hjælp af såkaldte antibiotikaresistente gen-markører.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men den ide er helt hen i vejret, mener professor i bioteknologi ved Københavns Universitet, Birger Lindberg Møller.

Han skriver ifølge Altinget til Folketingets Fødevareudvalg, at et forbud mod gmo-afgrøderne vil få negative konsekvenser for både forbrugere, forskere og virksomheder.

Det er en nærmest hypotetisk risiko, at antibiotikaresistens skulle kunne overføres fra spist plantemateriale til bakterier i tarmfloraen. Hvis gener flyttede sig så nemt, skulle vore tarmbakterier for længst være fyldt med tomatgener, salatgener, broccoligener, oksekødsgener, kartoffelgener, skriver han.