Lyt til artiklen:

Stigende efterspørgsel på protein til dyrefoder

00:00
Hastighed: ???x
03:06

Den danske proteinproducent, European Protein, udvider med to nye fermenteringsfabrikker i Sydøstasien. Det sker i samarbejde med den førende malaysiske foderproducent, Yenher Holdings Berhad.

Aftalen er netop blevet underskrevet ved en officiel underskrivelsesceremoni på landbrugsmessen MAHA 2024 i Malaysia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er begejstrede for at samarbejde med Yenher i dette transformative venture. Vores samlede indsats vil hæve kvaliteten af de lokale foderingredienser og adressere kritiske globale udfordringer, som at sikre fødevaresikkerhed og løse knaphed, naturligt øge dyresundheden og reducere miljøpåvirkningen af foderproduktionen. Dette er blot begyndelsen på en ny æra for biosolutions i landbruget, siger Jens Legarth, der er administrerende direktør og grundlægger af European Protein i en pressemeddelelse.

Torben øger mælkeydelsen med raps frem for sojaskrå

Se også:

Torben øger mælkeydelsen med raps frem for sojaskrå

European Protein producerer fermenterede proteiner, der er skræddersyet til at forbedre sundhed og produktivitet for grise, fjerkræ og akvakultur.

Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 2011 og leverer i dag tilskudsfoder til landmænd og foderproducenter over hele verden gennem sine tre fabrikker i Danmark, Ukraine og USA.

Fermenterede proteiner

Kernen i European Proteins forretning er fermentering af rapsskrå, tang og sojaskrå med mælkesyrebakterier. Processen forbedrer råvarens næringsværdi og fordøjelighed. Samtidig reduceres uønskede stoffer til et sikkert niveau. Fodring med mælkesyre-fermenterede proteiner øger både dyresundheden og produktiviteten, hvilket sikrer en rentabel forretning for dyreproducenten.

- Den første af de to malaysiske fabrikker skal producere fermenterede proteiner baseret på rapsskrå, tang og sojaskrå. Den anden fabrik i rækken skal et nyt produkt, nemlig palmekernekage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To år efter storbrand ser Emmelev frem mod nye rapsprodukter og generationsskifte

Se også:

To år efter storbrand ser Emmelev frem mod nye rapsprodukter og generationsskifte

Indonesien og Malaysia er verdens største producenter af palmeolie med 83 procent af den samlede markedsvolumen. Biproduktet, palmekernekage, anvendes som et såkaldt mellemklasseproteinfoder, der eksporteres til blandt andet EU's drøvtyggere.

Mangel på velegnede proteinafgrøder gør Sydøstasien afhængige af import af soja til fodring af grise, fjerkræ og akvakultur.

- Ved brug af mælkesyrebakterier har European Protein formået at øge fordøjeligheden af fibre, proteiner og mineraler i palmekernekage markant. Som et resultat af det teknologiske gennembrud, vil fermenteringsfabrik nummer to udelukkende omdanne palmekernekage til et nyt proteinfoder, der kan anvendes til grise, fjerkræ og akvakultur. Det nye proteinfoder skal dermed bidrage til at øge Sydøstasiens adgang til lokale proteiner.

Den første fabrik forventes at være klar til at forsyne markederne i Sydøstasien i slutningen af 2025.