Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Sådan øger du biomassen i din raps om efteråret[br]
Det er ikke nogen hemmelighed, at der er sammenhæng mellem kvælstoftildeling og udbyttet i blandt andet rapsdyrkning.
Forsøg viser dog også, at en stor del af udbyttepotentialet i raps allerede bliver fastlagt i efteråret. Derfor er det vigtigt at give afgrøden den energi og næring, den har brug for i efteråret, for at den kan skabe et solidt udbytte til høst.
Merudbytte ved behandling med VIXERAN
Her kan biologiske midler, som eksempelvis VIXERAN vise sig allerede fra efteråret at give et vigtigt boost til dit endelige udbytte. Behandling med VIXERAN i kombination med kvælstof tildeling viser nemlig, at der er et merudbytte at hente, hvis du inkluderer VIXERAN i din kvælstofstrategi.
VIXERAN reducerer dit behov for at tildele almindeligt kvælstof i og med, at afgrøden får mulighed for at optage naturligt kvælstof fra luften.
Derfor kan du vælge at spare lidt på din handelsgødning uden at gå på kompromis med dit udbytte ved at udnytte, at VIXERAN kan booste din afgrødes kvælstofoptag og dermed biomasse i din vinterraps allerede fra efteråret.
Lokale forsøg viser, at en tildeling i efteråret på 45 kg N i handelsgødning plus VIXERAN giver mere biomasse, end hvis du udelukkende tildeler 60 kg N i handelsgødning. VIXERAN har også givet øgede udbytter hos flere demolandmænd i 2024. Landmænd melder om merudbytter på op til 900 kg/ha. Gennemsnitligt merudbytte er +210 kg/ha. Mere info og forsøg kan findes på vores hjemmeside
Øget biomasse hos Kragerup Gods
På blandt andet Kragerup Gods har de forsøgt sig med en strategi, hvor de har behandlet deres raps med 50g VIXERAN pr. hektar i kombination med handelsgødning.
Den strategi har givet en stigning i biomassen på 25 procent i forhold til de marker, hvor der ikke er behandlet med VIXERAN.
Hvis du er interesseret i at læse og se mere om forsøgene på Kragerup Gods, kan du følge Syngentas Biological Innovators på denne side, hvor også Svenstrup Gods og Holmegaard Gods deler ud af deres erfaringer med den kvælstoffikserende bakterie.