Lyt til artiklen:

Afmeld tilladelsen til regulering efter høst, og undgå kontrol

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Flokke af duer eller råger kan anrette store skader på en afgrøde, og kronvildt kan hærge en uhøstet mark, så det gør ondt i landmandens økonomi.

Derfor giver loven mulighed for, at man kan søge om tilladelse til at regulere skadevoldende vildt uden for jagttiden under særlige forudsætninger og på bestemte vilkår.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lodsejere, som har søgt og fået tilladelse til regulering, skal dog altid være opmærksomme på, at tilladelsen kun gælder, så længe der er en afgrøde på marken, meddeler Miljøstyrelsen.

Når marken er høstet, er der ikke længere en afgrøde at beskytte, og forudsætningen for tilladelsen er dermed bortfaldet.

Kom kontrollen i forkøbet

Som noget nyt har lodsejerne nu fået mulighed for selv at afmelde reguleringstilladelsen i ansøgningsportalen VILREG, hvor man i sin tid oprettede ansøgningen.

Vildtflokke på 1.000 dyr smadrer afgrøder

Se også:

Vildtflokke på 1.000 dyr smadrer afgrøder

Afmelding kan klares digitalt via indberetningslinket, der står nederst i reguleringstilladelsen. På den måde viser man aktivt, at man er klar over, at man ikke længere må regulere i forhold til den aktuelle tilladelse.

Alle reguleringstilladelser kan afmeldes på denne måde, når man ikke længere opfylder vilkår og forudsætninger for tilladelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke et lovkrav at afmelde sin reguleringstilladelse, når den er blevet ugyldig, men hvis man gør det, kan man spare både sig selv og Naturstyrelsens vildtkonsulenter for et eventuelt kontrolbesøg.

Vildtkonsulenterne foretager stikprøvekontrol af de aktive reguleringstilladelser. Hvis konsulenten konstaterer, at vilkår eller forudsætninger for tilladelsen ikke er opfyldt, kan det resultere i sanktioner fra myndighedernes side.

Pöttinger sikrer foderet med vildtsensor

Se også:

Pöttinger sikrer foderet med vildtsensor