Abonnementsartikel

Da Håstrupgård ApS planlagde byggeriet, blev der valgt nogle fremtidssikre løsninger, som de i dag ikke har fortrudt.

Håstrupgård ApS er et produktionsselskab, som driver en større avls- og opformeringsbesætning nær Fredericia. I starten af 2014 begyndte de at bygge et nyt staldanlæg til de cirka 36.000 smågrise der årligt fravænnes. Staldene skal huse både smågrise op til 30 kg, samt de sopolte som efterfølgende skal sælges. Anlægget blev taget i brug omkring 1. december sidste år, så nu begynder de fleste detaljer at være kørt ind.

Anlægget ligger på bar mark, nogle kilometer fra soanlægget, og er bygget med en speciel arkitektur, der gør at anlægget ikke ligner de fleste andre staldanlæg til svin. Det består af fem stalde, som er forbundet med glasgange, der udover lyse og venlige arbejdsforhold for de ansatte, også skaber en gennemsigtighed når man ser stalden på afstand. Der er kik igennem gangene og om til det bagvedliggende skovbryn. Staldene er vinklet i forhold til hinanden, så det ikke bare bliver et kedeligt, firkantet syn man møder, men et staldanlæg med et helt specielt spil.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.