I oktober 2013 stod den nye løsdrift på Suntetorps hovedgård klar med plads til 700 køer og 10 Lely-malkerobotter. Et så højt antal køer kræver store mængder foder - af en god kvalitet - og derfor en velfungerende grovfoderforsyning.

- I og med at vi har så stort et areal, som vi skal høste, kan vi ikke gøre alt i en og samme periode. Derfor har vi delt arealerne op i to, hvor vi forårssår det ene areal med en tidlig blanding på let lerjord/sandjord. Og den anden halvdel med mellem lerjord sår vi om efteråret med en sen blanding, siger Johan Sahlström, som driver gården sammen med 16 ansatte.

Markerne, der ligger omkring Skövde i Sverige, består af i alt 540 hektar, hvoraf næsten 400 hektar går til grovfoderproduktion. Ved at opdele arbejdet mellem forår og efterår, mener Johan Sahlström, at man spreder risikoen og sikrer høstudbyttet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.