Nedturen vil ingen ende tage. Lige som vi alle håbede, at det hele lysnede, ser det ud til, at krisen fortsætter for de danske mælkeproducenter. Måske bliver den ligefrem forværret.

Er man optimist, håber man stadig på at se en snarlig stigning i mælkeprisen. Og for omkring 80 procent af mælkeproducenterne er det ikke blot ønsketænkning - det er strengt nødvendigt, hvis de skal holde skindet bare nogenlunde på næsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi ventede alle spændt på den 1. april, og at kvoterne blev givet fri. Nu skulle der produceres. Det betyder, at der bliver gjort alt for at have så lave omkostninger som muligt og samtidig øge produktionen. Men er den stigende produktion med til, at det går den forkerte vej prismæssigt? Ja, mener mange.

Men hvad skal vi så gøre nu? Skal vi fortsætte i fuldt gear eller slå bak? Måske skal vi lade de kommende måneder falde på plads og derefter vurdere situationen. Heldigvis virker det ikke, som om I er parate til at kaste håndklædet i ringen. Man må også sige, at op- og nedturene efterhånden er ved at være en del af hverdagen.

Lige meget hvordan dønningerne i erhvervet er, er der stadig dyr og marker, der skal passes. Og det er netop hjemme på bedriften, at fokus primært skal være. Fungerer tingene her, er man også bedre rustet til at gå igennem disse volatile tider.

Det er lidt for tidligt at ønske jer læsere en god sommer, som forhåbentlig både byder på en god start på græshøsten og en bedre mælkeafregning. Jeg gør det nu alligevel, for de næste par måneder holder jeg forældreorlov. Imens vil det være Finn Gade Knudsen, som er tovholder her på bladet. Han kan træffes på fgk@fbg.dk eller 7620 7976. ?