Abonnementsartikel

I 2014 blev der gennemført en landsforsøgsserie omhandlende mikronæringsstoffer til majs. Der var et pænt merudbytte for flere af de valgte løsninger. For eksempel gav tilførsel af to gange to liter BioBor 150 næsten 1.000 FE i merudbytte. Det giver grund til yderligere opmærksomhed på forsyningen med mikronæringsstoffer til majs.

Majs har et relativt højt behov for bor og zink og et manganbehov på niveau med kornafgrødernes. Fælles for disse næringsstoffer og flere andre mikronæringsstoffer er, at man ikke altid kan stole på, at jorden stiller nok til rådighed.

Mange mikronæringsstoffer findes i store mængder i jorden, men ofte spiller jordens kemi negativt ind på optageligheden. For eksempel har de fleste danske jorde rigeligt mangan i sig, men mangan bindes let i jorden, og ved højt iltindhold og højt reaktionstal stiller jorden meget lidt af jordpuljen til rådighed for planten.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.