Lyt til artiklen:

Danish Crown: Fremrykkede grise betaler sig

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Danish Crown er i gang med en større fremrykning for at holde slagtelinjerne travle frem mod uge 33, hvor slagteriet i Ringsted lukker.

Derfor er der behov for at flere tilmelder tidligt, og i den anledning har Danish Crowns rådgivning været ved strimmelregnemaskinen og regne på økonomien i fremrykning, det meddeler slagteriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tages der højde for manglende slagtevægt, sparet foder, marginalt højere kødprocent og kompensation for fremrykning vil værdien for den gennemsnitlige andelsejer være 5 kroner pr. gris, lyde regnestykket. Og selv for de absolut mest proudktive andelsejere, vil der stadig være 2,5 kroner pr. gris, meddeler slagteriet.

Danish Crown vil lukke slagteri i Ringsted

Se også:

Danish Crown vil lukke slagteri i Ringsted

Samtidig vil slagterierne kunne udnytte kapaciteten optimalt, og dermed vil der være værdi for hele værdikæden peger Danish Crown på.

På slagterierne vil værdien også være stor, fortæller Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Ejerservice.

- Den kompensation, som andelsejeren modtager, vil komme hjem igen, når vi ikke skal have en tom krog til at køre på slagteriet, så kapacitetsudnyttelsen betaler sig. Den udnyttelse skal vi sikre frem mod indstillingen af slagteaktiviteterne i Ringsted i uge 33, så vi fremrykker de kommende uger, så vi er godt med, når kapaciteten tages ud. Derfor vil vi gerne have andelsejerne til at tilmelde i god tid, så Centralplanlægningen kan sikre, at fremrykningen sker optimalt, siger Nicolaj Nørgaard.

Slagterilukning fremrykkes en måned

Se også:

Slagterilukning fremrykkes en måned