Lyt til artiklen:

Spiras klar med taskforce til rådgivning om C02-afgift

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Efter offentliggørelsen af resultatet fra forhandlingerne i den grønne trepart, har Spiras besluttet at nedsætte en taskforce.

- Formålet med det, er at sætte Spiras' rådgivningsforretning og politiske indsatser i front og således hjælpe med at skille fup og fakta fra hinanden, fortæller vicedirektør Anders Peter Frederiksen, Spiras.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Taskforcen tager udgangspunkt i den rådgivning, Spiras allerede tilbyder, og har rødder ned i de faglige afdelinger.

Som følge af treparten ligger det nu fast, at der kommer både en CO2-afgift og en række nye, storstilede vandmiljøtiltag, skriver Spiras i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker i Spiras at klæde vores kunder så godt på som muligt til at imødekomme en sådan CO2-afgift og rent afgiftsmæssigt komme tæt på eller nå bundfradraget, siger Anders Peter Frederiksen og tilføjer:

L&F: Markante aftryk fra landbruget i grøn trepart

Se også:

L&F: Markante aftryk fra landbruget i grøn trepart

Vandmiljøtiltag

- Samtidig er vi opmærksomme på, at de nye vandmiljøtiltag, med blandt andet betydelige udtag af driftsarealer vil få stor indvirkning på den fremtidige landbrugsdrift i de vandoplande, som har store indsatskrav. Netop disse har vi en del af i Spiras primære område - Syd- og Sønderjylland.

For en del af Spiras' kunder og medlemmer vil de nye vandmiljøindsatser, som det ser ud lige nu, kunne komme til at få større indvirkning, end den nye CO2-afgift. Alt dette vil dog blive afdækket i de kommende måneder, når aftalen forventeligt er blevet politisk vedtaget og skal implementeres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn trepartsaftale er landet: Her er den

Se også:

Grøn trepartsaftale er landet: Her er den

Grønne strategier

Ved indgangen til sommerferien står vi med en aftale, som endnu ikke er politisk vedtaget. Derfor er det egentlig blot en aftale, som man politisk i princippet kan ændre ved. Taskforcen vurderer dog sandsynligheden for det, som lille, da mandaterne i Treparten var og er meget stærke, skriver Spiras.

- Med trepartsaften i hånden vil vi i Spiras yderligere styrke vores samarbejde på tværs af faggrene og afdelinger. Med de elementer som er skrevet ind i treparten, tror vi på, at vi kommer til at arbejde med andre strategiske overvejelser, end dem vi kender i dag. Det kan være i forbindelse med ejendomshandler og udvikling af virksomhederne, siger Anders Peter Frederiksen.

Peder Tuborgh: Vores landmænd er allerede i gang med grøn omstilling

Se også:

Peder Tuborgh: Vores landmænd er allerede i gang med grøn omstilling