Lyt til artiklen:

20-årig lærling overtager maskinforretning

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Det er en drengedrøm, der nu går i opfyldelse for den bare 20-årige lærling, Kris Finnerup Knudsen.

Det er nemlig netop blevet offentliggjort, at han overtager Kvissel Smede- og Maskinforretning efter 81- årige Poul Erik Kringelholt Nielsen, der startede smede- og maskinforretning i Kvissel i 1967. Det fortæller parterne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvissel Smede- og Maskinforretning stod foran lukning, så noget måtte gøres, hvis drengedrømmen om at hjælpe andre med maskinerne skulle gøres til virkelighed.

Og med overtagelsen slår Kris Finnerup Knudsen to fluer med ét smæk. Han opfylder sin drøm om at blive selvstændig og så fortsætter lærepladsen, så han kan gøre sin uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker færdig.

- Det ville være trist, hvis der ikke var et lokalt værksted, hvor folk kunne få repareret traktoren, havetraktoren eller bilen. Det er vigtigt, at vi holder gang i de små byer og holder de lokale kørende. Jeg elsker, når telefonen ringer, og en kunde spørger, om jeg kan hjælpe, siger Kris Finnerup Knudsen.

For 81-årige Poul Erik Kringelholt Nielsen er det en stor glæde, at se den unge mand vil drive forretningen videre.

- Han er en driftig ung mand, han har kræfterne og gå-på-modet. Han kan klare det, siger Poul Erik Kringelholt Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kris Finnerup Knudsen erklærer, at han vil fortsætte virksomheden i Poul Eriks ånd, og med på holdet fortsætter den rutinede landbrugsmekaniker John Jørgensen og den anden lærling, Alexander Tøtrup.

Virksomhedsoverdragelsen markeres med åbent hus lørdag den 20. juli fra 10-20.00.