Abonnementsartikel

Hos Vostrup Øko, hvor hovedfokus ligger på produktion af kartofler og gulerødder, viser de første erfaringer og udbyttemålinger en klar effekt af controlled traffic farming (CTF). GPS er kommet for at blive, og der arbejdes på flere tekniske løsninger for at kunne udrulle centimeterpræcise faste kørespor i hele arealet med grønsagsdyrkning.

På kanten af Ringkøbing Fjord og et par stenkast fra den genoprettede Skjern Å ligger Vostrup Øko. Her driver Niels Christian Nielsen 160 hektar jord med hovedfokus på økologiske kartofler og gulerødder. Jordskokker og rødbeder er også at finde i markplanen samt lidt korn, fodermajs og ærter.

Vostrup Øko deltager i GUDP-projektet "Økologi i Sporet", hvor forskere, landmænd, maskinproducenter og Økologisk Landsforening over en fireårig periode (2012 - 2016) undersøger og udvikler mulighederne for, at anvende GPS, kontrolleret trafik og lignende teknologier i det økologiske jordbrugs tjeneste.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.