Lyt til artiklen:

Østjydsk Familielandbrug er lettede over nye regler for ejendomsskat

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Frands Bjerre Pedersen er en af de 13.000 boligejere på landet, der nu ser ud til at kunne ånde lettet op. Efter lang tids kamp mellem staten og blandt andet Østjydsk Familielandbrug, har Skatteministeriet nemlig besluttet, at de 13.000 ejeres ejendomme fremover skal vurderes og beskattes som landbrug og ikke som ejerbolig. Det oplyser det skriver Østjydsk Familielandbrug.

For Frands Bjerre Pedersen betyder det, at han har fået vished. Han bor på en naturskøn ejendom på otte hektar ved Gjerlev nord for Randers med sin hustru og deres barn. Han driver gården som et hobbylandbrug, og tidligere var ejendommen kategoriseret som netop et landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejendomsejere på landet slipper måske billigere

Se også:

Ejendomsejere på landet slipper måske billigere

Sådan skulle det imidlertid ikke blive ved med at være. Hans ejendom blev således kategoriseret som ejerbolig, og derfor skulle han betale mere i ejendomsskat.

- Vi vidste ikke, hvad det ville betyde for vores ejendomsskat. Hvis vi skulle betale 2.000 kroner ekstra om året, kunne vi acceptere det, men hvad hvis vi skulle betale 40.000 kroner mere, spørger Frands Bjerre Pedersen.

- Så var det ikke sikkert, at vi kunne få det til at hænge sammen. Det ville være så forfærdeligt at skulle gå fra hus og hjem, fordi vi ikke havde råd til at bo der, tilføjer han.

Begejstret formand

At Frands Bjerre Pedersen og andre ejere af mindre landbrug nu bliver kategoriseret ud fra en anden model, vækker stor begejstring hos Niels Jørgen Thomsen, formand i Østjydsk Familielandbrug.

- Jeg er simpelthen så glad. I Østjydsk Familielandbrug har vi længe råbt op om, at det var urimeligt, at folk, der bor i denne type ejendomme, hvilket vil sige mange af vores medlemmer, risikerede at betale meget mere i ejendomsskat, siger Niels Jørgen Thomsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er urimeligt over for den enkelte, men vi havde en frygt for, at mange ville se sig nødsaget til at sælge jord med natur fra, fordi de risikerede en voldsom stigning i skat. Jorden ville formentlig blive købt af en landmand, der ville dyrke jorden, siger Niels Jørgen Thomsen

- Og det er dejligt, at nogle har lyttet og har set fornuften og rimeligheden i vores argumenter, tilføjer han.

Den nye model er ikke endeligt vedtaget. Regeringen har fået opbakning til den fra landbruget og grønne organisationer. Den er imidlertid ikke blevet endeligt vedtaget i Folketinget. Forventningen er, at det vil ske umiddelbart efter sommerferien.

Efter utallige klager: Flere tusinde ejendomme kan forblive landbrug

Se også:

Efter utallige klager: Flere tusinde ejendomme kan forblive landbrug