Lyt til artiklen:

Tre Murska hammermøller på vej til danske kunder

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Helge Laursen har 22 års erfaring med at sælge Murskas maskiner. I mange år har det været almindelige korn-crimpere i små og store modeller til traktorer- og el-drift. Men nu er Murskas nye hammermølle også klar til levering.

- Jeg har solgt de første fire, og tre af dem kommer til at køre i løbet af 14 dage. Den første kom hjem onsdag, og der kommer to mere næste uge, siger Helge Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fremhæver, at hammermøllen på visse områder er universal, så den kan håndtere blandingsprodukter som eksempelvis korn og hestebønner i en blanding.

rich-media-2
Bulldog Agri har den nye hammermølle fra Murska med til Landsskuet. Foto: Marie Linddahl

- Den fås med et anlæg, der automatisk holder øje med vandindholdet og kapaciteten og justerer selv syremængden i forhold til vandindhold og kornart, majs eller hvad, der er i. Den er komplet udstyret med et syredosseringssystem, der overvåger, hvad der foregår, forklarer Helga Laursen.

Murska kommer med hammermølle

Se også:

Murska kommer med hammermølle

Fire afslutninger

På Landsskuet i Herning har Bulldog Agri prototypen af hammermøllen med. Dem, der bliver leveret til kunderne, har også en platform foran til to palletanke.

- Hammermøllen har fire forskellige måder at afslutte på. Enten kan man vælge et langt gummibånd eller en 3,5 meter elevator, men man kan også vælge at presse i poser på 100 til 130 tons. Desuden kan man vælge at få den til at lægge 10 tons bag sig, som man kan tage med gummiged.

rich-media-4
Modellen på Landsskuet er en prototype. Foto: Marie Linddahl

Sælgeren påpeger, at hammermøllen især henvender sig til maskinstationer, entreprenører og større kvægbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men den kan også være relevant for svineproducenter, der vil i gang med at bruge eksempelvis kernemajs i foderet.

rich-media-6
De fire første hammermøller er solgt til danske kunder. Foto: Marie Linddahl