Lyt til artiklen:

Markedet for grisekød er ustadigt, gråt og kedeligt -noteringen er uændret

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Noteringen fra Danish Crown bliver liggende i uge 28, så prisen på grisen fortsat er 11,80 kroner per kilo grisekød. Søerne skal koste 8,60 kroner.

I sin markedsberetning skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markedet for grisekød i Europa er som det danske sommervejr lige nu. Det er ustadigt, gråt og kedeligt, men dog med enkelte solstrejf indimellem.

- Markedet i Europa er alt andet en stærkt. Forbruget i Mellemeuropa er ikke på det niveau, alle havde forventet, og det sætter nu priserne under pres. Der har været små tegn på, at det kunne gå den her vej i et stykke tid, og derfor har vi positioneret os så godt som muligt til et marked med sivende priser, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Som altid når priserne sætter sig, er det delstykkerne, der bliver ramt først. Markedet for skinker er aldrig rigtigt kommet op i fart i år, og faldet i den tyske notering skyldes blandt andet et svagt skinkemarked. Forenderne er også ramt, men salget af nakker og den midterste del af grisen er til gengæld relativt godt i øjeblikket.

- Vores traditionelle markeder udenfor Europa har været i bedring gennem nogle måneder, og det giver os lidt tiltrængt medvind nu. Vi har en god ordrebog og faktisk rigtig god interesse for vores varer, så i de kommende uger og måneder kan vi i høj grad fokusere på at optimere vores salg, siger Mads Stougaard.

Om slagtesituationen hedder det:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet i prognosen, og dermed er der slagtet op ved ugens udgang. Det forventes, at der skal fremrykkes i den kommende periode, så der opfordres til at tilmelde i god tid af hensyn til planlægningen samt sikre, at medarbejdere er opmærksomme på dette i ferieperioden.

Med den forventede tilmelding til kommende uge vil der blive fremrykket en større pulje grise, så Centralplanlægningen vil få behov for fleksibilitet ifm. afhentning.

For søernes vedkommende er der stort set slagtet op, og tilmeldingen forventes at matche kapaciteten, så der igen vil være slagtet op ved ugens udgang.