Abonnementsartikel

”At have øjne i nakken” er blevet en mulighed med det trådløse kamera, som firmaet Alulette Vision har sendt på markedet.

Det var egentlig med henblik på hestetransporter, at kameraet i første omgang var tiltænkt, fordi det er i dette marked, firmaet hidtil har opereret. Men det store behov i landbruget har med ét gjort landbruget til storkunde hos Jørn Jepsen, som ejer det lille selskab, der er hjemmehørende i Asperup på Fyn

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er muligheden for fra førerkabinen et overvåge arbejdet – uden ledninger og sammenkoblinger – der gør kameraet unikt. Et kamera monteret på en finsnitters afgangsrør gør det muligt at se præcist hvor i frakørselsvognen, græsset placeres, så vognen bliver fyldt helt op – og ikke overfyldt.

På samme måde kan kameraet placeres på mejetærskeren, på gyllevognen, på bigballepresseren, på kartoffeloptageren og så videre og dermed spare mange unødvendige skridt – og tid – fordi man fra førerhuset kan følge de arbejdsprocesser, der ikke umiddelbart er synlige fra traktorens førerhus.

Monitoren i førerhuset kan i øvrigt tilkobles flere kameraer, så flere usynlige vinkler og processer kan følges, hvilket sparer tid, men også øger arbejds- og trafiksikkerheden.

På Landsskuet i Herning blev det lille kamera præmieret med skuets bronzemedalje for 3. bedste maskinnyhed.

Også fra udlandet har man fået øjnene op får mulighederne med den trådløse overvågning, og Alulettte Vision, der er ene på markedet med den trådløse forbindelse, har i dag en eksportandel på 10-15 procent.