Abonnementsartikel

Landdskuets guldmedalje for nyheder gik til Compex-Gruppen for Milk-Rite pattegummiet, der øger yversundheden i kraft af både den trekantede udformning af selve pattegummiet og den indbyggede ventil.

Compex-Gruppen består af seks selvstændige forretninger, der sammen dækker det danske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De seks forretninger er AltaVet i Ørbæk, Koens ve og vel i Brande, MRmojn i Holsted, AgroPartner i Karby, Compex i Ravsted og Nordhandel i Dronninglund.

Pattegummiet Milk-Rite er verdenspatenteret, og det er Compex, der har fået salgsrettigheder i Danmark, i øvrigt som det første land i Europa. Pattegummiet blev introduceret på det danske marked i forbindelse med Agromek, hvor det fik tre Europa-stjerner og nu får det også Landsskuets anerkendelse.

I USA og Mexico malkes 70 procent af køerne nu med dette pattegummim, som også spås stor udbredelse i Europa. På EuroTier til efteråret præsenteres Milk-Rite på det tyske mared.

Øget yversundhed

Det trekantformede pattegummi klemmer under malkningen patten tre steder mod normalt to steder, hvilket er mere patteskånsomt.

Desuden er pattegummiet forsynet med en ventil øverst oppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det sikrer, at luftindtaget følger mælkestrømmen. Derved undgås den turbulens, der normalt opstår, når luften kommer nedefra og på den måde fører lidt af mælken retur. På den måde forhindrer vi, at for eksempel yverbetændelse i én pat ikke med mælken overføres til de andre patter, siger Per B. Andersen, AltaVet, der er en af de seks virksomheder, der tilsammen udgør Compex-Gruppen.