Lyt til artiklen:

Stor miniplov med 13 furer vises på Landsskuet

00:00
Hastighed: ???x
02:01

En 13-furet miniplov med en arbejdsbredde på fem meter fra spanske Ovlac er, hvad Farmimplement giver Landsskue-debut.

Miniploven fra Ovlac anvendes typisk til mekanisk ukrudtsbekæmpelse i form af skrælpløjning. Det er typisk rodukrudt, som bekæmpes med miniploven, og derfor er ploven med brede skær, som giver fuld gennemskæring af marken, meddeler Farmimplement.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Iversen: Variér pløjedybden fra år til år

Se også:

Jens Iversen: Variér pløjedybden fra år til år

Ploven er med korte og cylindriske muldplader, der ifølge forhandleren ruller jorden rundt og giver en god sammenblanding. Ploven er desuden on-land, som gør, at traktoren kan udstyres med brede dæk.

- Vi sælger faktisk ikke kun miniplove til økologer, men også til konventionelle landmænd og ikke mindst til pløjefri planteavlere, som finder ploven interessant, siger indehaver Jens Iversen.

Andet udstyr udstilles

På Landsskuet udstiller Farmimplement sammen med Ploveksperten, og der vises mange forskellige løsninger og udstyr til plove.

Der vises foruden den store 13 furede miniplov også en 9 furet miniplov, som er liftophængt.

Miniplovene flankeres af en 4 furet almindelig vendeplov og en kraftig 5 furet Ovlac vendeplov, der som noget nyt er monteret med centralsmøring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ophængt vendeplov med svingbart træk

Se også:

Ophængt vendeplov med svingbart træk

Samtidig viser Farmimplement og Ploveksperten også Kvik-pak, som er en frontmonteret pakker, som anvendes sammen med pløjningen.

- Produktet laver en fantastisk godt arbejde og har en stor fleksibilitet, når det skal pløjes omkring forhindringer, siger Jens Iversen, som også medbringer Plovekspertens gummilygtebom, som forbliver på ploven under arbejdet.

rich-media-5
Kvik-pak sideforskydes automatisk under pløjning. Foto: Ploveksperten.

Ploveksperten deltager desuden i konkurrencen om Landsskuets nyhedspris med en nyudviklet frontvægt, der også fungerer som dozerblad.

Frontvægten er også dozerblad

Se også:

Frontvægten er også dozerblad