Lyt til artiklen:

Vestjyllands Andel overtager størstedelen af BJ-Agro

00:00
Hastighed: ???x
03:13

Grovvareselskabet Vestjyllands Andel har købt 70 procent af aktierne i rådgivnings- og handelsvirksomheden, BJ-Agro. Det oplyser virksomhederne i en pressemeddelelse.

- BJ-Agro er en veldrevet virksomhed, som nyder stor anseelse i branchen. Derfor glæder vi os over at kunne byde dem velkommen i den voksende VA-familie, hvor deres brede viden inden for planteavl og højværdiafgrøder er et stærkt supplement til vores egen på området og bliver endnu et unikt værditilbud til vores flere end 4.000 medlemmer, siger Steen Bitsch, der er administrerende direktør i Vestjyllands Andel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BJ-Agro har i mere end 25 år udøvet professionel planterådgivning samt formidlet købs- og salgsaftaler for danske landmænd i hele landet.

Kartoffel-entusiast til BJ-Agro

Se også:

Kartoffel-entusiast til BJ-Agro

Den rolle fortsætter BJ-Agro med at udfylde, men nu med et større økonomisk fundament i ryggen.

BJ-Agro fastholder sin selvstændighed

Vestjyllands Andel har ambitioner om, at være en attraktiv one-stop-shop for kunder og medlemmer, og det skal købet af aktierne i BJ-Agro bidrage til.

- I Vestjyllands Andel har vi en ambition om at yde høj videnservice med henblik på at styrke medlemmernes konkurrenceevne. Det har vi eksempelvis gjort på fodersiden, hvor vi på staldniveau har stor viden om den enkelte besætnings konkrete behov for foderblandinger. Tilsvarende specialistviden ønsker vi at videreudvikle på plantesiden, og i den produktpalette passer BJ-Agro perfekt ind, siger Steen Bitsch.

Som det er tilfældet med andre VA-datterselskaber, fastholder BJ-Agro sin selvstændighed, hvilket betyder, at både virksomhedens ansatte og hidtidige aktiviteter fortsætter uændret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- BJ-Agro havde udsigt til et generationsskifte inden for de kommende fem til syv år, og takket være partnerskabet med Vestjyllands Andel sikrer vi en stabil proces i forhold til dette. Så vores kunder også er sikret en stærk rådgiver og samarbejdspartner på den lange bane, siger Benny Jensen, der er stifter og medejer af BJ-Agro.

VA er godt rustet trods udsigt til fjernelse af 400.000 hektar landbrugsjord

Se også:

VA er godt rustet trods udsigt til fjernelse af 400.000 hektar landbrugsjord

- Derudover har BJ-Agro gennemført en succesfuld markedsmodning af flydende bladgødning og står nu over for en vækststrategi, hvis potentiale i højere grad kan forfølges med en partner, som både har markedsadgang og økonomisk kapacitet. Derfor ser vi enormt meget frem til samarbejdet med Vestjyllands Andel

Også VA-direktøren ser et stort vækstpotentiale i BJ-Agro.

- Takket være et solidt forsøgsarbejde samt forskning i biostimulanter og mikronæring har BJ-Agro en række nye vidensteknikker i pipelinen, som kan gøre en forskel i den grønne omstilling af dansk landbrug. Den højaktuelle trepartsaftale indikerer, at vi fremadrettet får en mindre dyrkningsflade til at producere fødevarer. I den kontekst får BJ-Agros specialistviden en afgørende rolle, så vi i fællesskab formår at sikre det samme udbytte med et væsentligt mindre input, siger Steen Bitsch.