Lyt til artiklen:

Noteringen bliver liggende: Sommeroptur er afblæst

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Danish Crowns notering for slagtegrise bliver liggende på 11,80 kroner pr. kilo i den kommende uge. For søer er prisen fortsat 8,60 kroner.

I sin markedsberetning skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Noteringerne på tværs af Europa har stort set ikke bevæget sig gennem et helt kvartal, og forventningen om en sommeroptur er nu mere eller mindre afblæst.

- Det kan aldrig udelukkes, at der kommer en enkelt stigning, men som markedet er i øjeblikket, er der ikke meget, der tyder på det. Forbruget har ikke været stort nok indtil nu i den her sommer til at sætte fart i markedet. Forklaringen skal findes i tilbageholdende forbrugere, og så har vejret heller ikke vist sig fra sin bedste side i hverken Danmark eller det øvrige Europa, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Priserne er fortsat overvejende stabile, dog begynder der at være aktører i markedet, som tydeligvis ikke vil have varer på lager og derfor sælger til priser, der til dels sætter markedet under pres.

- Hvilken udvikling, vi kommer til at se i de kommende uger, afgøres i høj grad af vejret. Varmt vejr vil både understøtte forbruget og få grisene til at vokse langsommere, mens fortsat gråvejr med jævnt forbrug og mange grise vil medvirke til at sætte priserne under pres, siger Mads Stougaard

Om slagtesituationen skriver slagteriet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilmeldingen til indeværende uge blev lidt lavere end forventet i prognosen, og det betyder, at antallet af udsatte tilmeldinger er reduceret til 20.000, og der er dermed stort set slagtet op.

Med den forventede tilmelding til kommende uge vil der igen blive slagtet op, og der kan blive behov for at fremrykke grise fra uge 28 for at optimere indtransporten. Derfor opfordres der til at melde grise til i god tid af hensyn til planlægningen.

For søernes vedkommende er der stort set slagtet op, og tilmeldingen forventes at match

Slagterilukning fremrykkes en måned

Se også:

Slagterilukning fremrykkes en måned