Lyt til artiklen:

Maskinproducent udbygger forretningen trods aktuel nedgang i ordreindtaget

00:00
Hastighed: ???x
02:54

De har bygget til i 2018, 2020, 2022 og gør det igen i 2024.

Maskinproducenten HE-VA fra Mors er netop nu ved at opføre en ny næsten 1.600 kvadratmeter stor lagerhal i Nykøbing, og en tilbygning til administrationen på 150 kvadratmeter. Det fortæller HE-VA i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggeriet var planlagt inden man vidste, at der ville komme nedgang, og så valgte man hos HE-VA at fuldføre projektet frem for at stoppe det. For indehaverne, Villy og Heine Christiansen, far og søn, er det også et spørgsmål om at se mulighederne frem for begrænsningerne og så er de loyale over for deres kunder.

rich-media-2
Der bliver også bygget til i administrationen. Foto: HE-VA.

- Vi sender et stærkt signal til vores kunder om at HE-VA er et sted man kan regne med. Vi har haft masser af fremgang hos os, også de sidste år hvor verden har været præget af corona, energikrise og krig i Europa. Nu kan vi heller ikke komme udenom, at vi oplever betydelig nedgang i ordrerne, men det er en naturlig ting som måtte komme på et tidspunkt. Det betyder ikke, at vi ikke får fremgang igen - og når vi gør, så er vi klar, siger Villy Christiansen, der er stifter og administrerende direktør for HE-VA.

Hos HE-VA har man igennem sin godt 40-årige historie oplevet både opgangstider og nedgangstider. Og belært af erfaringerne, forventer man fremgang igen i fremtiden, så derfor bygger man til nu.

- Jamen, vi laver en ny lagerhal så vi får frigjort noget plads til at udvide montage-afdelingen - både på grund af antallet af maskiner, der skal monteres, men det er også et resultat af at de maskiner, vi får ordrer på bliver større, og der skal mere plads til. Og når nu hallen bygges lige op ad kontorbygningen, så lå det lige til højrebenet, at vi også lavede lidt tilbygning til administrationen. Her får vi cirka 150 kvadratmeter til ny kantine og et stort mødelokale med moderne udstyr. Der bliver plads til 70 personer, og det oplever vi, at der er brug for, for vi får i stigende grad besøg af større forsamlinger, siger Heine Christiansen, der er teknisk direktør hos HE-VA.

Udover tilbygninger har HE-VA de seneste år også investeret i adskillige andre ting såsom svejserobotter, fræsere, skæremaskiner, solcelle-anlæg og en ny lastbil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HE-VA beskæftigede sidste år omkring 135 fuldtidsmedarbejdere på de to fabrikker i henholdsvis Nykøbing Mors og i Ørding, også på Mors. I 2023 leverede virksomheden et driftsresultat på omkring 30 millioner kroner, og virksomheden er godt polstret idet egenkapitalen har rundet en kvart milliard kroner.

He-Va oplever boom i eksport og ordretilgang

Se også:

He-Va oplever boom i eksport og ordretilgang