Lyt til artiklen:

Dava øger resultat med 8,6 millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Fra 16 millioner kroner og til 24,6 millioner kroner. Det er den tur som Dava Foods Denmarks resultat har været på fra 2022 og til 2023, det meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.

Selskabets resultat skyldtes blandt andet høje spotmarkedspriser på verdensmarkedet i 2023 grundet en underforsyning af æg, som var forårsaget af massive udbrud af fugleinfluenza i Europa og USA. Underforsyningen påvirkede den internationale prissætning, hvilket både selskabet og den danske ægbranche nød godt af.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udover konjunkturerne, der påvirkede den danske ægbranche positivt, blev der oplevet en øget markedsvækst, som forventes at følge med ind i 2024. Derfor investerede selskabet i flere robotter til automatisering og effektivisering til virksomhedens produktionsfaciliteter for at kunne øge selskabets kapacitet og være klar til fremtiden.

Ægproducent med 231.000 høner tror på hurtig løsning med PFAS i økologiske æg

Se også:

Ægproducent med 231.000 høner tror på hurtig løsning med PFAS i økologiske æg

- Vi har øget vores kapacitet på vores pakkeanlæg, så vi følger den markedsvækst, der er i markedet. Derfor har vi nu en kapacitet på vores ægpakkeri, palletering og robotanlæg, der faktisk er langt større, end det vi i dag omsætter - for at være fremtidssikrede, forklarer administrerende direktør Ivan Noes.

Ligeledes investerer selskabet aktivt i udvikling af æggehvidebaserede sportsernæringsprodukter under brandet Dava whitepro. Serien består af proteindrikke og -omeletter, og der arbejdes løbende på at udvikle flere produkter.

Det er derfor heller ikke forventningen i selskabet, at der i 2024 bliver solgt færre æg eller proteinprodukter, eller at udbuddet på verdensmarkedet udfyldes - tværtimod.

Administrerende direktør Ivan Noes har store forventninger til fremtiden og forventer endnu et godt år i 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer, at flere kommer til at bruge flere æg i den daglige kost, da det er en fødevare med en ernæringsmæssigt god profil og et lavt klimaaftryk. Alt afhængig af hvilken klimaundersøgelsesmetode vi bruger, så ligger vi mellem 1,4 og 1,8 CO2-ækvivalenter per kilo æg. Det er vi stolte af. Med den øgede kapacitet i vores produktion er vi klar til fremtiden - hvad end efterspørgslen måtte være, siger han.

Ny grøn trepartsaftale på vej: Starter på 300 kroner og skal vokse til 750 kroner

Se også:

Ny grøn trepartsaftale på vej: Starter på 300 kroner og skal vokse til 750 kroner