Lyt til artiklen:

Slagterilukning fremrykkes en måned

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Den sidste arbejdsdag på Danish Crowns slagteri i Ringsted rykkes fire uger frem, så den sidste gris nu slagtes den 14. august. Det sker, fordi Danish Crowns tre øvrige slagterier har den nødvendige kapacitet til at slagte de forventede tilførsler af grise, det meddeler slagteriet.

- Der er endnu færre slagtegrise i Danmark lige nu, end vi forventede, da vi tog beslutningen om at indstille slagteriet i Ringsted til lukning. Derfor kan vi ikke beskæftige medarbejderne på alle slagterierne i tilstrækkelig grad, og det tager vi nu konsekvensen af. Samtidig er der flere Ringsted medarbejdere, der ønsker efteruddannelse, end forventet, så derfor tror vi på, at medarbejderne her vil have forståelse for vores beslutning. Også selvom det betyder, at lukningen af deres arbejdsplads rykkes fire uger frem, siger Jesper Sørensen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Topchefen ser effekt: I løbet af 2025 har vi genoprettet konkurrencekraften i Danish Crown

Se også:

Topchefen ser effekt: I løbet af 2025 har vi genoprettet konkurrencekraften i Danish Crown

Størstedelen af medarbejderne i Ringsted vil dog stadig få løn i de resterende fire uger, selv om de ikke skal møde på arbejde. En del vil dog få opgaver med at rydde op på slagteriet, mens de medarbejdere, som er tilmeldt efteruddannelse i perioden, ikke vil opleve ændringer.

Hjælp til medarbejdere intensiveres

Da lukningen af slagteriet i Ringsted var en kendsgerning, blev der iværksat en omfattende socialplan, der har til formål at hjælpe medarbejderne bedst muligt videre i deres arbejdsliv. Den plan bliver ikke ændret, dog sættes der nu endnu mere fart på jobformidlingen.

Det betyder blandt andet, at den planlagte eksterne jobmesse rykkes frem, forventeligt til uge 30. Derudover bliver de mere end 50 virksomheder, der har tilkendegivet, at de har jobs til nogle af de afskedigede medarbejdere, kontaktet. Det sker med henblik på at påbegynde en konkret "matchmaking" i løbet af juli.

Jeppe Bloch: Lukning af Ringsted er udtryk for rettidig omhu

Se også:

Jeppe Bloch: Lukning af Ringsted er udtryk for rettidig omhu

- I morgen skal over 150 medarbejdere fra Ringsted på bustur til vores jyske slagterier for at se, om de arbejdspladser kunne være noget for dem. Samtidig intensiverer vi arbejdet med de øvrige initiativer, der er planlagt, for når vi fremrykker en lukning, har vi også et ansvar for at fremrykke den planlagte hjælp, siger Jesper Sørensen.

Danish Crown besluttede at lukke slagteriet i Ringsted for at skærpe den samlede effektivitet ved at udnytte kapaciteten på de øvrige danske slagterier bedre og samtidig få frigivet midler til investeringer på slagterierne i Horsens, Herning, Blans og en ny fabrik i Vejen