Lyt til artiklen:

Fem landmænd skal teste klimatiltag i klimapartnerskab

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Landbruget står for 61 procent af Billund Kommunes samlede udledning af CO2e og forvalter samtidig store dele af kommunens åbne land. Derfor er det vigtigt at finde lokale løsninger, der reducerer landbrugets klimapåvirkning, det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Formålet med projektet er at finde lokalt tilpassede løsninger, som mindsker landbrugets klimapåvirkning i bred forstand, fortæller Niels Laursen, formand for Jysk Landboforening, og tilføjer:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Undervejs i projektet skal vi formidle resultaterne, så flere landmænd kan få indsigt i de opsamlede erfaringerne og få inspiration til selv at sætte ind med klimatiltag.

Jysk Landboforening i partnerskab om grøn omstilling

Se også:

Jysk Landboforening i partnerskab om grøn omstilling

Billund Kommune og Jysk Landboforening står bag projektet, som er en del af det klimapartnerskab, parterne indgik sidste år i forbindelse med Billund Kommunes klimaplan.

- Landbruget er et stort og vigtigt erhverv i Billund Kommune. Derfor er det afgørende, at vi som kommune støtter op om landbrugets grønne omstilling. Vi glæder os til at skyde gang i dette fælles projekt, hvor vi sammen skal blive klogere og inspirere til en lokalt grønnere fødevareproduktion, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Projektet består i, at rådgivere fra Sagro med faglig ekspertise udarbejder et årligt klimaregnskab for hver bedrift ud fra værktøjet ESGreenTool og på den baggrund guider landmændene i retning af, hvilke tiltag det kan give mening at tage i brug. Dertil kommer, at vidensdeling er et vigtigt fokus i projektet, hvor de deltagende landmænd stiller deres data og erfaringer til rådighed for kommunens øvrige landmænd.

- Vi kører allerede tilsvarende projekter med landbrug i Esbjerg og Varde, så det giver rigtig god mening at Billund er kommet med, så vi får flere relevante data, som midt- og sydvestjyske landbrug kan spejle sig i, siger Stine Bundgaard, projektansvarlig i Sagro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ambitionerne fejler ikke noget. Alle de deltagende parter sigter efter konkrete reduktioner og læring, og hvor den indsamlede viden og erfaring skal virke som ringe i vandet rundt blandt alle landbrug i Billund Kommune.

Senere på året inviterer Billund Kommune landmændene i kommunen til et landbrugsmøde, hvor man blandt andet kan høre mere om klimaprojektet, og hvor der bliver rig mulighed for dialog mellem landbruget og kommunen.

Centrovice satser benhårdt på klima og vandmiljø i 2024

Se også:

Centrovice satser benhårdt på klima og vandmiljø i 2024