Lyt til artiklen:

Halvdelen af danskerne tror, at spildevand er primær årsag til iltsvind

00:00
Hastighed: ???x
01:18

Den primære årsag til iltsvind i de danske farvande er forurening fra byer, industri og overløb af spildevand. Det mener halvdelen af 4.000 adspurgte i en undersøgelse om Common Consultancy har lavet. Det skriver Berlingske

- Vi ser en klar misrepræsentation. Landbruget står ifølge miljøstyrelsen for 70 procent af kvælstofudledningen, som ifølge eksperterne fører til iltsvind, men opslag om spildevand får langt mere opmærksomhed, siger Thomas Albrechtsen, som er medstifter af Common Consultancy til avisen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
Den manipulerede virkelighed

Se også:

Den manipulerede virkelighed

Han peger på, at landbruget og dets organisationer ofte peger på netop spildevand fra byer og industri, og at det slår igennem til danskerne.

Thomas Albrechtsen medgiver, at det er korrekt, at der er problemer med spildevand, og at landbruget aldrig hævder, at spildevandet er den eneste faktor bag iltsvindet.

Til avisen siger Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, at folk ikke er dumme, og at de godt kan se, at der hver sommer kommer badeforbud, hvor der er løbet spildevand med colibakterier ud i havet.

Bekymrede landmænd: Spildevand fosser ud i skov

Se også:

Bekymrede landmænd: Spildevand fosser ud i skov