Lyt til artiklen:

Mindst fem ulvepar med hvalpe i år

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Otte ulvepar i Midt- og Vestjylland er dette år blevet fulgt af den nationale overvågning. Forskere fra Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, som overvåger ulvene i Danmark for Miljøstyrelsen, har observeret, at fem af de otte par har fået hvalpe.

Der kan komme flere hvalpe, da et endnu for tidligt at konkludere om der er født hvalpe i to af de danske revirer med ulve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ulvepar i Klosterhede-reviret i Vestjylland, i Ulfborg-reviret i Vestjylland, i Skjern-reviret i Vestjylland, i Oksbøl-reviret i Sydvestjylland, i Hovborg-reviret i det sydlige Midtjylland, i Lille Vildmose-reviret i Nordjylland, i Lønborg-reviret i Vestjylland og i Nørlund-reviret i det centrale Midtjylland.

Danmarksdemokraterne: Regulering af ulve er en nødvendighed

Se også:

Danmarksdemokraterne: Regulering af ulve er en nødvendighed

Fra Klosterhede-reviret, Ulfborg-reviret, Skjern-reviret, Oksbøl-reviret og Hovborg-reviret er der billeder og optagelser af hunulve, som i begyndelsen af maj ændrede kropform fra at være fyldige til at blive slanke og samtidig diegivende. Det betragtes som dokumentation for, at der er født hvalpe, selvom der aktuelt kun er iagttaget hvalpe i Skjernreviret.

Det er første gang, at de aktuelle ulvepar i Klosterhede-reviret og Ulfborg-reviret har fået hvalpe, mens det er anden gange ulveparret i Oksbølreviret har fået hvalpe.

Sidste år fik Oksbøl-parret således også hvalpe, hvor hunulven var diegivende ind i juni, men da der efterfølgende ikke blev set hvalpe, konkluderede den nationale ulveovervågning, at kuldet var gået tabt. Det er fjerde år i træk, at det samme ulvepar i Hovborgreviret har fået hvalpe, mens det er tredje gang der fødes hvalpe i Skjernreviret, hvor det sidste år var et nyt par, der regnes også at stå bag årets kuld.

Se video med diegivende hunulven i Oksbølreviret her.

Otte danske ulvepar i april

Se også:

Otte danske ulvepar i april