Lyt til artiklen:

Nye krav til udleveringsfaciliteter fra 1. juli

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Fra 1. juli 2024 skal udleveringsfaciliteterne være indrettet sådan, at der er et aflukke til de grise, der vurderes ikke-transportegnede. Det minder Danish Crown om i en pressemeddelelse.

På sin hjemmeside skriver Landbrug & Fødevarer sektor for gris mere om kravene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kravene er kommet i stand for at sikre, at det udelukkende er transportegnede grise, der kommer med på vognen. I første omgang vil det give en bemærkning, hvis man ved et kontrolbesøg ikke lever op til det nye krav.

Trods Ticans forspring fastholder Danish Crown noteringen

Se også:

Trods Ticans forspring fastholder Danish Crown noteringen

Opfylder man fortsat ikke kravet ved det efterfølgende besøg, vil man ifølge L&F Gris få sanktionen "1. produktion," som udløser et spotaudit, før man kan få fornyet sit Danish-certifikat.

- Det nye krav skal være med til at sikre, at chaufføren nemmere kan sortere en skadet gris fra under læsningen, så der er bedre forudsætninger for, at det udelukkende er de transportegnede grise, der kommer med på vognen, siger Asger Kjær Nielsen, kvalitetschef hos Danish i Landbrug & Fødevarer.

Foruden et aflukke vil Danish-besøgene også hav fokus på lys på rampen og udleveringsfaciliteterne. Desuden må rampen højst hælde 20 centimeter pr. meter, og den skal desuden være skridsikker og uden huller. Desuden skal faciliteterne rengøres og desinficeres efter brug.

Den umulige opgave

Se også:

Den umulige opgave