Lyt til artiklen:

Trods Ticans forspring fastholder Danish Crown noteringen

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Det bliver ikke ændret på prisen per kilo grisekød hos Danish Crown den kommende uge, hvor noteringen igen lyder på 11,80 kroner. Det er den laveste afregning i 2024.

rich-media-1
I starten af året lå noteringen på 12,50 kroner, og nu er den faldet til 11,80 kroner.

Også tilbage i uge fire til syv lå noteringen på det niveau, men har siden været højere - bortset fra denne uge, hvor prisen per kilo grisekød faldt til 11,80 kroner. Og den notering fortsætter ind i uge 26.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I sin markedsberetning skriver slagterikoncernen, at markedet for salg af grisekød trægt.

- Det er overraskende for alle i markedet, at efterspørgslen ikke har fået et løft den seneste uge. En forklaring kan være, at der er produceret til lager, og der samtidig ikke har været specielt godt vejr til sociale arrangementer i den nordlige del af Europa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Prisen er dog fortsat stabile, men markedet er afventende. Som altid er det på delstykker som skinker og forender, at indkøberne forsøger at presse priserne.

- Det er svært at spå om, hvad der kommer til at ske i de kommende uger. I Tyskland er der flere grise til rådighed end for et år siden. Det kan ændre sig, hvis vi får de høje sommertemperaturer, så grisene vokser langsommere, men lige nu står især det tyske marked i et vadested, siger Mads Stougaard.

Også noteringen for søer er uændret på 8,60 kroner per kilo.